Interieurs Eycken voortaan mee onder Meubelen Verberckmoes

Al sinds 2000 werkt Meubelen Eycken, het lokale meubelicoon van Riemst, samen met Meubelen Verberckmoes.  Beide bedrijven kennen hun start eind de jaren 50, de één opgericht door Louis Verberckmoes in Sint-Gillis-Waas, de andere door Willy Eycken in Riemst.  Beide hardwerkende ondernemers met een passie voor interieur. .Bij Verberckmoes doet de derde generatie zijn intrede, en die wil verder groeien door een overname in Limburg.

“Met alle voordelen van een groot bedrijf, én met de persoonlijke toets van een lokale winkel!”, onderstreept Marc Verberckmoes.

Verberckmoes is een naam die niemand nog koud laat op vlak van interieur. Deze vooraanstaande meubelzaak uit Sint-Gillis-Waas heeft gedurende meer dan 60 jaar een sterke reputatie uitgebouwd. Digitalisatie liet ook deze meubelzaak niet koud en de nood aan centralisatie drong zich op.

“Toch merken we dat we nog een stap verder kunnen gaan”, zo verklaart Marc Verberckmoes.
“We willen nog meer inzetten op  bekendheid over gans Vlaanderen, met een inspirerende website, en met het comfort van een webshop, waar we een pak informatie over collecties en merken online kunnen meegeven.  Maar om dat betaalbaar te maken,  moeten we afstappen van de lokale namen. Door alle vestigingen onder één naam te brengen, maken we duidelijk dat ook de winkel in Riemst dezelfde service en zorgvuldig geselecteerde  collecties kan bieden als de gekende meubelzaak uit Sint-Gillis-Waas. Zonder daarbij het gekende gezicht achter de toonbank, de professionele hulp en advies van de lokale verkoper en de service van de lokale zaak kwijt te spelen.”

Voor de winkels in tuinmeubilair is de naamsverandering alvast een feit; de collectie tuinmeubelen in Sint-Gillis-Waas, Temse, Merksplas, Zoersel en dus ook nu in Sint-Truiden en Riemst komen onder de vlag van Verberckmoes Outdoor.  Reeds in 2017 werd een modern logistiek centrum bijgebouwd bij de hoofdzetel in Sint-Gillis-Waas om van daaruit alles over het hele land in goede banen te leiden. “Dank zij een enorme voorraad, kunnen we binnen de week uw tuinmeubelen bij u thuis krijgen.”

Wat indoor meubelen en decoratie betreft, wil Verberckmoes in Riemst een selectie brengen van de beste collecties van zijn andere vestigingen.  “En we willen hier sterk inspelen op mogelijke samenwerkingen met andere ondernemers die ook met interieur of wonen bezig zijn”, licht Marc Verberckmoes. een tip van de sluier . “Dankzij succeservaringen met VT-Wonen (Een frisse start met VT-wonen op VTM en Vitaya) en Studio 100 (Pop-up gebouw in Puurs voor de musical 40-45), willen we nog meer inzetten op samenwerkingen waarbij onze kennis en ervaring voor de lokale zaak het verschil kan maken.
Voor de volledig vernieuwde zaak in Riemst houden we onze ogen en oren open. Een jonge ondernemer die met een gezellig koffiecafeetje zowel klanten als buitenstaanders van een heerlijke kop koffie wil voorzien? Een start-up met een innovatief idee, een lokale speler die  met betrekking tot interieur een commerciële ruimte zoekt? Het is slechts een van de vele ideeën die we overwegen.”   Samen kunnen we voor meer traffic en beleving zorgen.

Om hiervoor radicaal plaats te maken, stopt Interieurs Eycken compleet zijn activiteit en start het tweede weekend van maart tot augustus een TOTALE UITVERKOOP. Echt alles moet weg! 

Ondertussen is er al hard gewerkt aan de omvorming naar meubelen Verberckmoes en zijn we trots om te melden dat er al een mooie collectie aanwezig is. Half september vieren we de overname met 3 openingsweekenden!