!!! STRAFFE KORTINGEN TIJDENS ONZE MAGAZIJNVERKOOP 7-8 DECEMBER EN 14-15 DECEMBER TE SINT-GILLIS-WAAS !!! Meer info op onze facebookpagina.

Over Eycken

Van Meubelen Eycken tot Interieurs Eycken

Een halve eeuw evolutie
Het succesverhaal van Interieurs Eycken gaat terug tot 1959.Voor de heer Willy Eycken heerste het ideale klimaat om zijn meubelzaak te starten.

In 1960 verhuisden zijn meubelactiviteiten naar de huidige locatie en telde de verkoopsruimte een oppervlakte van 250m². Van bij de opening had hij oog voor het potentieel aan de andere zijde van de zeer nabij gelegen taalgrens. Drie jaar later was de winkelruimte al tot 2.000m² aangegroeid en in 1978 volgde nogmaals een spectaculaire vergroting tot liefst 7.800m². Dat volstond slechts een jaar, want in 1979 werd 5.500m² opslagruimte bijgebouwd. De meubelzaak bleef onverminderd groeien en trok klanten aan vanuit een steeds groter wordende straal rondom Riemst.

Naar aanleiding van het 50-jarige jubileum onderging de zaak een grondige heroriëntatie. De nu 20.000m² tellende winkelopppervlakte, verspreid over 3 niveaus, werd veel meer gericht op de beleving van woonsferen. Vanzelfsprekend is de sleutelrol weggelegd voor de meubelen, maar de bezoeker ontdekt er veel meer. Een eetkamer completeren we met aangepaste verlichting, een bijpassend servies, tafellinnen, … kortom alles wat er bij hoort om die woonfunctie leefbaar in te vullen. Deze nieuwe oriëntatie verklaart ook de naamsverandering: Meubelen Eycken gaat voortaan als Interieurs Eycken door het leven.

Krachten bundelen
Naar het einde van de jaren negentig werd duidelijk dat men zich niet mocht laten meeslepen in een prijzenoorlog, want de verworven competentie betekende een meerwaarde om de meubelhandel veilig in de toekomst te leiden.

Deze filosofie deelden ook enkele andere collega’s uit het land. Dat bracht hen ertoe om de ervaring en visie te bundelen, zonder echter te fusioneren. Zo ontstond de I.I.G. (Internationale Interieur Groep), met als doel meer te kunnen bieden. Het is een samenaankoopvereniging, maar evenzeer een competentiecentrum voor de meubelsector, waar logistieke synergie, marketing en communicatie een plaats krijgen. Deze meubelzaken liggen verspreid over het land en hebben elk een verschillende klantenkring. Dat maakt een hechte samenwerking mogelijk, zonder onderlinge concurrentie.

Een bezoek aan deze website is een uitstekende voorbereiding op een bezoekje ter plaatse. Deze website bevat slechts een kleine greep uit onze collectie, en wordt voortdurend geactualiseerd.